Wednesday, July 16, 2014

Bekukan sawi idea yang baik?

Posted by Unknown | 3:18 PM Categories:
 
Idea ini bukan purikan. Tetapi bekukan. Heeee. Tak layu. Serious tak layu. Setakat ni dah 3 hari saya bekukan di bahagian freezer.

Baguskah idea ini? 

Saya sendiri tak pasti. 

Tetapi yang pasti, bila nak masak saya boleh keluarkan dari freezer 10-20 minit sebelum, dan boleh teruskan memasak dengan senang sekali. Tak perlu nak guna papan pemotong dan pisau atau gunting sayur untuk memotong bagai. Tersedia untuk dicampak ke dalam masakan.... Sama ada untuk menumis atau terus dicampurkan ke dalam slow cooker bersama beras.

Owh sebelum dibekukan of course saya rendam dengan air garam untuk buang segala kotoran, cuci dan potong sawi siap-siap. Susun satu-satu ke dalam tupperware dan simpan di freezer.
  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Youtube