Tuesday, July 15, 2014

Homemade capati

Posted by Unknown | 10:45 AM Categories:
Resepi:
  1. Beli "tepung atta". Boleh jumpa di Giant. Ada few brands. Saya guna brand Alagapas.
  2. Bancuh tepung dengan sedikit garam, marjerin, dan air suam.
  3. Biarkan selama 1/2 jam atau lebih. Tutup bekas tepung yang diadun dengan tuala basah yang bersih.
  4. Bentukkan tepung yang diadun tadi kepada bentuk bulat (doh).
  5. Boleh simpan dalam peti ais dan bakar bila nak makan.
Bila nak makan:
  1. Tabur sedikit tepung atta ke penggolek dan papan golek.
  2. Ambil sebiji doh dan canai.
  3. Panaskan frying pan.
  4. Bakar capati tadi atas frying pan.
  5. Boleh dimakan dengan kari, sardin atau apa saja kuah yang anda pandai buat. :)

Doh yang telah dibulatkan.
Bila nak makan, canaikan dia kat penggolek ni.
Bakar dia. kejap je.
Dah siap homemade capati walla!
  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Youtube